Uniformsvejledning

Generelt
Uniformen er et praktisk stykke tøj. Den består af en kaki skjorte, med gruppens tørklæde. Ledere der har taget Woodbeadskursus har ret til at bære Woodbeadstørklæde og Woodbeads.  Om sommeren går vi i korte bukser, hertil hører lange kaki strømper med rød/hvide opslag. Når vejret bliver koldere, trækker vi i lange bukser, der holdes i grønne, kaki og mørke nuancer. Til uniformen hører bælte med korpsets bæltespænde. Det vigtigste er at uniformen holdes pæn og uden alt for mange tilfældige ting hæftet på rundt omkring.

Placeringer på (/Inddeling af) uniformen

 

Venstre ærme:
•    Gruppemærke
•    Tidligere grenmærker
•    Sommerlejrmærket, fjernes efter næste sommerlejr eller 1 år
•    Korpslejrmærker. Fjernes efter næste korpslejr eller 5 år
Venstre bryst:
•    Korpsmærke, skal altid bæres
•    Gruppens navnetræk, centreret lige over lommen
Venstre lomme:
•    Lederjubilæumstegn (på lommens flap)
•    Årsstjerne (på lommens flap)
•    Grenassistent 1 stribe i grenens farve horisontalt på lommens stolpe
•    Grenleder 2 striber i grenens farve horisontalt på lommens stolpe
•    Bande-/Kobbel-/Patruljeassistent 1 stribe i grenens farve vertikalt centreret mellem stolpen og kanten på lommens højre halvdel
•    Bande-/Kobbel-/Patruljeleder 2 striber i grenens farve vertikalt centreret mellem stolpen og kanten på henholdsvis lommens højre og venstre halvdel
•    Ledermærke af 2. og 1. grad (Over leder/assistent striber)
•    Ledernålen
 

Højre ærme:
•    Duelighedstegn
•    Internationale ledermærker
Højre bryst:
•    Grenmærke på den gren man tilhører
•    1. & 2. Stjernen
•    Dannebrogsmærke, centreret lige over lommen (Ved udlandsrejser fjernes efter 1 år)
Højre lomme:
•    Ulvenavn (på lommens flap)
•    WFIS-mærke (på lommens stolpe)
Skuldre:
•    Patrulje-, kobbel- og bande-markering
•    Rovermærke
•    Væbner- og riddersnor (Højre side)
 
 
Hovedbeklædning
Som hovedbeklædning kan følgende anvendes for de forskellige grene:
Ulvehuen: Ulve
Stifinderkasketten: Stifindere
Spejderhatten: Spejdere, Pionere og Rovere samt ledere.
På spejderhattens venstre side kan korpsets hattemærke bæres af alle. Ledere bærer endvidere en epilet som baggrund for mærket, der angiver den pågældendes funktion, såfremt flere funktioner bestrides anvendes den epilet med den højeste ”rang” jf. nedenstående liste. Epiletten udfærdiges af hestehår der farves i forhold til den enkeltes funktion.
Spejderchef: Lilla
Vicespejderchef: sort/lilla/sort
Grenleder: Grøn
Grenassistent: Rød
Tørklæder
Til korpsets uniform bæres den enkelte gruppes tørklæde som angivet nedenfor, ledere der har gennemført Woodbeads træningen må bære Woodbeads tørklæde, wogel, samt woodbeads i en lædersnøre omkring halsen. Som en hædersbevisning bærer nogle medlemmer af korpset et firkantet tørklæde som de er blevet tildelt af et andet medlem med firkantet tørklæde.

Duelighedstegn og mærker
Duelighedstegn og mærker er en anerkendelse af at man har gjort en indsats for at blive bedre, derfor bærer vi disse synligt som et symbol på vores færdigheder og en mulighed for andre til at se hvem de kan gå til for at lære endnu mere om et emne.
Ulve-, stifinder- og spejderduelighedstegn er optaget og beskrevet i duelighedstegnshæfter, stifinderopslagsbogen og lederhåndbogen og vil derfor ikke blive beskrevet yderligere her. Duelighedstegn bæres indtil oprykning til næste gren hvor de fjernes, dog kan ”Springende ulv” og ”Svævende ørn” flyttes til venstre ærme og forsat bæres ligesom Væbner- og Riddersnor også kan bæres efter oprykning til pionergrenen.
 
Ledertræningsmærker:
PL/PA-mærke af 2. grad: Udleveres og må bæres efter gennemførelse af grundlæggende PL/PA kursus og bæres på venstre lommes stolpe. Mærket er en hvid spejderlilje omkranset af en rød cirkel med teksten ”De Gule Spejdere i Danmark” på en kaki baggrund med en hvid kant.
PL/PA-mærke af 1. grad: Udleveres og må bæres efter gennemførelse af udvidet PL/PA kursus og bæres på venstre lommes stolpe. Mærket er en hvid spejderlilje omkranset af en rød cirkel med teksten ”De Gule Spejdere i Danmark” på en kaki baggrund med en dannebrogskant.
Ledermærke af 2. grad: Udleveres og må bæres efter gennemførelse af enten primikursus eller lederkursus. Mærket er et stofmærke med en hvid spejderlilje omkranset af en rød cirkel med teksten ”De Gule Spejdere i Danmark”, den nederste del af cirklen er dækket af to grønne egeløv, på en kaki baggrund. Mærket bæres på venstre lommes stolpe.
Ledermærke af 1. grad: Udleveres og må bæres efter gennemførelse af både primikursus eller pioner/roverturnering og lederkursus. Mærket er en spejderlilje omkranset af en cirkel med teksten ”De Gule Spejdere i Danmark”, den nederste del af cirklen er dækket af to egeløv, mærket er bronzefarvet og udformet i metal. Mærket bæres på venstre side af spejderhatten eller på venstre brystlommeover leder/assistent striber.
Lederudmærkelsestegn ”Sølvmærket”: Sølvmærket kan af korpsstyrelsen udleveres til en leder som en hædersbevisning for en særlig stor og beundringsværdig lederindsats for korpset eller en af korpsets grupper. Mærket er udfærdiget som ”ledermærke af 1. grad” men i sølv. Mærket bæres på venstre side af spejderhatten eller på venstre brystlomme over leder/assistent striber.

Lederjubilæumstegn:
Korpset uddeler jubilæumstegn for ledere efter 15, 25 og 50 år som leder i korpset, mærket er et rektangulært mærke med et 8-talsknob. Mærket bæres på venstre lommes flap med den del af mærket hvor tampen er underliggende mod midten af brystet
15 års: Hvidt knob på grøn baggrund
25 års: Sølvfarvet knob på grøn baggrund
50 års: Guldfarvet knob på grøn baggrund
Galla
Ved særlige lejligheder kan uniformen anlægges som galla ved at bære gallasløjfe fra venstre ærme og gallakvaster i strømperne.
Gallasløjfen er et kort rødt og hvidt bånd der foldet på midten og syet på en sikkerhedsnål.  Gallasløjfen hæftes på uniformens venstre ærme lige under skulderstroppens syning.
Gallakvasterne består af en rød og en hvid kvast i et kort bånd. Gallakvasterne hæftes under opslagene på ydersiden af benene så sikkerhedsnålene ikke kan ses men kvasterne hænger ud under opslagene.